Heuveltraining

Ik zal vanaf nu proberen elke week mijn schema voor die week te posten.  De schema’s in de komende zes weken zijn nog vooral gericht op de halve marathon die ik op 15 juni loop in Amersfoort. Op basis van die halve marathon zal ik de trainingen voor de Kustmarathon indelen.

Het schema is gemaakt door Hans, de trainer van mijn loopgroep bij atletiekvereniging O.S.S.-Volo in Den Bosch, waar ik lid ben.

NaamloosIn het schema van deze week staat de Heuveltraining van donderdagavond centraal. De andere trainingen zal ik iets aangepast lopen. Op maandag, bevrijdingsdag stond een Duurloop D3 (80-85%) van 10 kilometer op het schema. Aangezien de heuveltraining wordt gevolgd door de Maliskampse Bosloop van 10 kilometer op zondag, besluit ik deze week de tempolopen langzamer te lopen dan in het schema staat.

Maandag liep ik 10 kilometer, woensdag staat er 45 minuten D3 op het programma. Ik ga die dag 7km lopen op een relaxed tempo. Dan kan ik de zwaardere heuveltraining ook makkelijker verteren in aanloop naar de wedstrijd zondag, waar ik flink tempo wil lopen.

De Duurloop van 90 minuten op zaterdag sla ik daarom ook over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>