Tonijn

Weer eens een post over eten. Want dat is na hardlopen toch wel mijn op één na grootste hobby. Ik probeer ze wat te combineren. Eten wat goed is voor het lopen. En door te lopen mag je lekker veel eten ook. Win-win!

Vandaag op het menu wraps met tonijnsalade. Dat klinkt zo heel saai, maar dat is het dus niet. Met tonijn kun ja namelijk eindeloos variëren. Je kan er de heerlijkste gerechten mee maken. Je kan het ook verknallen, maar in dat geval had ik aan de maaltijd van vandaag geen blogpost besteed. Dat begrijp je.

wpid-img_20140515_173842.jpgDe tonijn zelf is natuurlijk het hoofdingrediënt. Zelf heb ik gewoon een blikje tonijn op zonnebloemolie opengetrokken. Tonijn zit vol goede en gezonde vetten. Superfood zonder rare exotische naam.

Het tweede ingrediënt is de rode kidneybonen. Ook die zijn supergoed voor een loper. Boordevol koolhydraten, zodat je lekker kan lopen en ook nog eens eiwitten, die nodig zijn voor herstel van botten, spieren en pezen.

Nog op smaak brengen met maïs, een gegrilde zoete puntpaprika en dat alles larderen met een paar eetlepels chilisaus. Mixen. Klaar.

De bodem van de op[gewarmde wrap beleg je met gewone kropsla en wat snippers van een rode ui. Vers gehakte peterselie erover en dichtrollen.

Zoals ik altijd roep als iets bijzonder smaakt: OMNOMNOM!

2 gedachten over “Tonijn”

    1. Er zit er ongetwijfeld nog wel één tussen. Misschien zelfs twee. Ik heb eigenlijk geen idee, in elk geval ook een grote hobby. Veiligheidshalve maar niet als tweede grootste hobby neergezet :)

Laat een reactie achter bij Pieter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>