Vestingloop

Van de Vestingloop verwachtte ik weinig. Geen idee. Ik zou wel zien hoe het ging. In principe hoef ik niks dit jaar, behalve een marathon snuiten ergens. Rustig aan met Renate naar de Parade gefietst waar de finish was en nog een beetje rondgelopen daar. Renate aangemoedigd tijdens haar 10km op 0 en 4 en 9 kilometer ofzo. En toen zelf nog even een stukkie warmlopen.

Pieter_Vestingloop1

Nog hier en daar met een clubgenoot gepraat en toen werden we weggeschoten door een schaatser die een medaille won op de Spelen. Geen idee wie, maar dat kunnen er dus 40 zijn.

Eerste kilometer 5.25. Iets te snel, dacht ik, want dat hou ik niet vol. Daarna vet lang op 5.35 gelopen. Mooi omgeving en ik liep relaxed, dus ging maar gewoon door. Had het gevoel dat ik dat nog wel een zooi kilometers kon volhouden. Mooi over de Pettelaarse Schans, door het Bossche Broek en langs Vught gelopen. Mooi is het daar. Maar ja, daar heb ik tijdens zo’n wedstrijdje niet echt alle oog voor, hoewel ik wonderbaarlijk veel zag dit keer.

Na een kilometer of acht voelde het nog steeds goed en kon ik zelfs nog een tikkie versnellen. En dat hield ik wel vol tot 13 kilometer. De laatste twee kilometer niet meer, toen zakte het ietsje in, maar nog steeds naar tijden waarvan ik in de eerste kilometer dacht dat nooit te kunnen volhouden.

Voor het eerst een grote loop hier in de buurt gehad en gelopen in m’n clubshirt. Dat geeft ook wel een extra boost. En veel meer aanmoedigingen door allerhande clubgenoten die ik nog niet eens ken.

Officieel afgeklokt in 1.22.26. Mijn vorige pr stond van de Bruggenloop in december. Toen 1.26.45. Half jaartje meetrainen met O.S.S. Volo legt nog geen windeieren dus.

Nu over drie weken HM lopen in Amersfoort en op basis daarvan een schema maken voor de marathon. Maar na Amersfoort eerst op VERKANSIE!

 

2 gedachten over “Vestingloop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>