Appeltaart

Eén van mijn favoriete dingen om te eten is appeltaart. Ik ben alleen erg kieskeurig en vind dat appeltaart eigenlijk gemaakt moet worden met Goudreinetten. Appels die in mei nog sporadisch, maar in juni eigenlijk niet meer te vinden zijn.

In juni is het gelukkig al zomer en mag het ook allemaal wat frisser. Tuurlijk, appeltaart is vooral voor in de herfst en de winter, maar de smaak is in de zomer ook bijzonder lekker. En ik heb een hardloopgeschikt recept! Geen taart, maar kwark. Die smaakt als appeltaart! Een geweldig tussendoortje.

wpid-img_20140603_153042.jpg

In de zomer gebruik ik zelf Elstar appels. Ik vind ze het lekkerst, maar pak gerust een ander type als jij die lekkerder vindt. Een appel is één van de meest gezonde stukjes fruit, dus daar kun je genoeg van eten.

Ik schil een appel en snijd hem in stukjes. Voor het zoet gebruik ik geen suiker, maar natuurlijke bloemenhoning, twee theelepels. Een beetje rozijnen erbij, want dat is behalve superlekker ook nog een heerlijke bom koolhydraten. Goed spul dus om te gaan verbranden bij je komende duurloopje. Tot slot kaneel. Veel kaneel.

Alles bij elkaar en dan nog drie grote eetlepels kwark, voor de eiwitten natuurlijk, erdoor mixen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>