Inspiratie

motivatie
Aldus collega-journalist en -hardloper Robbert Blokland vanmorgen op Twitter. Leuk om te horen dat je onbedoeld inspiratie kan zijn voor anderen.

Vooral ook omdat het op een vlak is waar ik zelf ook al twee jaar naartoe heb gewerkt. Natuurlijk is het niet altijd leuk om je schoenen onder te binden en de deur uit te stappen, maar een hardloper gáát wel.

Leuk is anders, als je op een gure ochtend wakker wordt, de wind de regen tegen je raam hoort geselen en jij moet eruit voor een langzame duurloop.

Na bijna tweeënhalf jaar hardlopen is het voor mij eigenlijk geen issue meer. Ik zou vandaag gaan hardlopen, dus ik ga hardlopen. Weer of geen weer. Druk of niet. Ik ga.

Bijkomend voordeel van altijd maar gaan is ook dat je de verschillen ziet. Dat je extra blij wordt als je op een mooie zondagochtend over je zandpaadje, je fietspad, je bruggetje loopt en daar ineens tientallen anderen tegenkomt. Terwijl je toen, die ene keer toen het zo hard sneeuwde, helemaal in je eentje liep. Jij wel. Bikkel.

Altijd maar gaan, steeds maar weer. Gewoon. Omdat je hardloper bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>