Puinduinen

Vandaag met een paar bekenden een gezellig rondje gedaan door de duinen bij Kijkduin, over het strand van Kijkduin en bij Ockenburg nog een rondje gelopen over de puinduinen.

Puinduinen? De duinen in het meest noordelijke deel van het gebied Ockenburg, het Wijndaelerduin, zijn niet door de natuur gevormd. Ze zijn opgebouwd uit puin afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, later aangevuld met sloopafval uit Den Haag. Het terrein wordt daarom ook wel de Puinduinen genoemd. De voormalige puinstort is afgedekt met een dikke laag aarde en voor een deel beplant met bomen en struiken. Zo legt de Milieufederatie het in elk geval uit op haar site.

Leuk in die puinduinen zijn de enorme trappen. Daarop heerlijk kunnen trainen. En uiteraard leuk om eerst door de duinen en over het strand te gaan. Fotoverslagje!

kijkduin2Na de duinen gingen we over het strand van Kijkduin

puinduin 3Daarna begonnen we aan de eerste trappen van de Puinduinen

puinduin2De langste trap. Benen ontploffen van de verzuring

puinduinHartslag stijgt gedurende de trap van 135 naar iets over de 170

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>