Aanpassen

Het is een periode van aanpassen op het moment. Alles is even anders gelopen door de blessure die ik heb. Daardoor heb ik ook al een tijdje niets op dit blog gezet. Geen zin om jullie, lieve lezers, te vermoeien met chagrijn, terwijl het buiten zulk mooi weer is, iedereen in vakantiestemming is en Radler-biertjes zit weg te tikken op het terras.

Maar ik moet dus wel alles aanpassen. Het schema voor mijn marathontrainingen heb ik inmiddels wel, maar dat heb ik moeten aanpassen. Het is niet ideaal, maar ik denk dat met een paar kleine wijzigingen ik nog voldoende tijd heb om fit aan de start in Burgh-Haamstede te kunnen staan. Het schema zal ik één dezer dagen ook hier neerzetten.

Door het aanpassen van het schema, moet ik misschien ook mijn doelen ietsje bijstellen. Op basis van mijn tijd op de halve marathon in Amersfoort zou op een normale marathon een tijd van 4.20 er wil in moeten zitten. Twee keer de tijd van je halve marathon en een goed kwartier erbij en dan zou je daarop moeten uitkomen. Daarbij had ik berekend dat je op een zwaar parkoers als die van de Kustmarathon tot wel een minuut per kilometer kan verliezen op lastige strand-ondergrond en duinen. Eigenlijk mag ik het er natuurlijk niet over hebben, maar stiekem (niet doorvertellen, geheimpje) wilde ik de Kustmarathon binnen 5 uur lopen. Of ik dat doel moet aanpassen weet ik nog niet.

Terug naar de blessure. Die lijkt nu vrijwel over. Maandag op de baan had ik geen last meer op de training. Gisteren tijdens een duurloop van ruim 11 kilometer had ik alleen in de derde kilometer last. Verder voel ik alleen dat er iets niet helemaal lekker is, maar last ondervind ik er verder niet meer van. Vandaag en morgen even niet lopen, herstel laten doorzetten en dan wil ik zaterdagochtend weer een lange duurloop doen. Mocht die lukken, dan pas durf ik te zeggen dat ik echt terug ben.

Aanpassen moest ik gisteren ook nog bij het duurloopje. Dat ik een tijdje nauwelijks liep, merkte ik goed. Het tempo moest een tandje terug en de hartslag ging best hoog. Ik moest immers ook nog even wennen aan de temperaturen. Die ben ik nog niet gewend, maar geef me een week en dan komt dat wel weer goed.

Ik heb er weer zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>