Fietsknooppunten

De duurloop die vandaag op het programma stond was 27 kilometer. Dat is een heel eind om te lopen en ik had geen zin om 3 uur door te brengen op plekken waar ik eigenlijk altijd al loop. Ik wilde wat anders en kwam daarbij op een achteraf gezien geniaal plan. Fietsknooppunten!

Door heel Nederland fietsknooppuntstaan dit soort bordjes. Via sites als planjeroute.nl kun je dan een hele route maken. En dan hoef je dus om de weg te vinden alleen maar de nummertjes te volgen. Moet je naar 18, ga je rechts. Moet je naar 7, ga je rechtdoor. It really is this simple!

Mijn vriendin heeft het maken van looprondjes tot ware kunst verheven. Altijd al. Uren kan ze naar Google Maps turen om te kijken hoe je zou kunnen lopen. Ook deze week heeft ze een heel mooi rondje gemaakt van 27km. Via de fietsknooppunten.

Mijn auto bij Cromvoirt neer gwpid-img_20140816_151604.jpgezet op knooppunt 33 en toen de bordjes gaan volgen. En dat werkt dus als een tiet. Als voorbereiding had ik een briefje met alle nummers in een boterhamzakje gedaan en dat zakje vastgemaakt aan mijn drinkgordel. Altijd in het zicht, makkelijk de weg vinden.

De route liep vanaf Cromvoirt langs de Drunense Duinen richting Udenhout en via Helvoirt en de gevangenis bij Vught weer terug en in die 3 uur tijd heb ik heerlijk kunnen lopen zonder te verdwalen. Dit ga ik dus vaker doen!

Het lopen zelf ging trouwens ook goed. Stukken beter dan vorige week, toen ik het echt kwaad kreeg. Nu werd het pas na 25 kilometer bij Vught wat moeilijker, maar toen moest ik er nog maar 2. De eerste helft liep ik veelal in de regen. Daarna ging de zon schijnen, wat terug is te zien in mijn hartslag die daarop reageerde door 10 slagen per minuut meer te maken.

Ow. En mijn nieuwe schoenen. Dat zijn pantoffels. Wat liepen die heerlijk.

Een gedachte over “Fietsknooppunten”

  1. Zo. Ik ben weer bij gelezen.
    Dit klinkt inderdaad als een briljant plan.
    Ga ik zeker onthouden.
    Alleen jammer dat ik niet zo’n geniale routemaker in huis heb ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>