Sjouwen

Gisteren stond 25 kilometer hardlopen op het schema. Deze weken zijn recordweken wat afstand betreft. Elke week loop ik meer dan ik ooit deed. Behalve tijdens een rustweekje over twee weken. Ik kijk daar nu al naar uit.

De afstanden worden behoorlijk lang. Het is goed te merken dat ik voorheen tot een halve marathon trainde en niet verder. Ik liep dit jaar eens per maand een halve ongeveer en dan was het klaar. Nu merkte ik dat net als vorige week na 21 kilometer de taart wel een beetje op is.

Maar goed. Het was wel leuk lopen gisteren. Samen met Jeroen over de Veluwe gelopen, over de hei en door de bossen. Leuk om in een mooie nieuwe omgeving te lopen. Als er mensen zijn die de komende weken 27, 22 of 30 kilometer samen willen lopen, let me know.

Het ging best goed gister, vooral in het begin, al denk ik dat we iets te hard begonnen. Volgende week moet ik echt opletten dat ik dat niet doe.

Waar ik ook op moet letten is eten. Ik werd overvallen door een gruwelijke honger. Kwam misschien ook wel door het tijdstip, maar toch. Om 8 uur had ik ontbeten met een banaan, twee boterhammen met kaas en koffie. Om 10.45 gingen we pas lopen. Zo rond een uur of één rammelde ik van de honger, ondanks de 3 gels die ik onderweg at.

Uiteindelijk heb ik het op wilskracht gehaald. Mijn benen zaten vol verzuring en ik was moe. Na 20km ging mijn hartslag te veel omhoog. Het werd echt mezelf vooruit sjouwen. Maar uiteindelijk blij dat ik de training weer volbracht had.

Gelukkig hoef ik nu die marathon nog niet te kunnen lopen. Daar mag ik nog bijna twee maanden voor trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>