Veel

Nou. Het lijkt erop dat ik nu echt aan het trainen ben. De afgelopen 7 dagen heb ik veel kilometers gelopen. Echt veel. Bijna 55.

Het begon afgelopen zaterdag met de duurloop van 23 kilometer. Die ging erg lekker. In alle vroegte, want warm, naar Rosmalen gelopen en via de plassen bij het zanddepot richting Gewande gegaan. Mooie omgeving daar. Voor Gewande nog een stuk Brabants landbouwgebied en daarna via de Maasdijk terug naar huis. Duurloop was zwaar, maar ging boven verwachting.

Maandag mocht ik weer aantreden. De baantraining bij O.S.S. Volo stond op het programma, met als kern 10 x 400 meter op 85%. Ik heb besloten dat ik deze zware trainingen toch ietsje rustiger ga proberen doen. 75 รก 80% is ook in orde. Ik hoef geen snelheid op te bouwen, dus dat is prima. Naast de kern nog een stuk kracht en core stability gedaan. Ook lekker! Weer 8,5 kilometer erbij.

Woensdag een wisselduurloop van 12 kilometer. 4km D1, 4 D2 en 4 D1. Dat was nog best lastig. Ik merk dat ik snel te hard ga als ik D2 moet lopen. Ik wilde eigenlijk 6.00 – 6.10 min/km lopen, maar ik liep in die periode 5.45-5.50 ongeveer. Te hard. Ik ga het tempo de volgende keer in mijn horloge zetten. Die waarschuwt me dan als ik te hard ga.

Maliskampse Bos
Maliskampse Bos

Gisteren tot slot nog een duurloop op gemiddeld zo’n 6.10 gedaan. Bedoeling was de intervaltraining met 2x (5-7-5), maar omdat we maar met z’n zessen waren in het Maliskampse Bos, besloten we gewoon een duurloop te doen. Ging ook lekker!

In totaal nu bijna 55 kilometer gelopen in 7 dagen. Meer dan ooit. Het is veel, maar op zich voelt het goed. Ik voel mijn voet bij tijd en wijle wel, hoewel ik bij hardlopen niet echt last ervan heb. Het blijft wel uitkijken en ik sluit niet uit dat ik zo nu en dan nog een donderdagtraining oversla om mijn voet nog wat extra rust te gunnen.

Maar ik ben echt in training nu. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>