243

Volaan aan het trainen voor de marathon. Dat is het antwoord op de vraag wat ik in augustus heb gedaan. In totaal 243 kilometer gelopen. Veel meer dan ik ooit deed.

luxemburgkarlsruheHet vorige record liep ik in mei, toen ik trainde voor de halve marathon van Amersfoort. Toen bleef ik steken op 147 kilometer, maar nu dus bijna 100 kilometer meer. In juli kwam ik met 30km maar in Luxemburg, maar nu ben ik op stoom en een eind Duitsland in gelopen. Tot aan Karlsruhe. Overigens ben ik deze maand ook voorbij de 1000km gegaan in 2014. Ook dat is nu al meer dan vorig jaar in het hele jaar.

De focus lag de afgelopen maand in de vijf weekenden op het uitbouwen van de afstand. Van 23, naar 25, 27, 22 en 33 kilometer. Ik trainde vier keer in de week, behalve in de laatste week. Ik was een dagje echt beroerd van verkoudheid en ben daarom niet naar de training geweest.

Aantal kilometer: 243
Aantal keer gelopen: 16
Aantal evenementen: 0
Aantal duurlopen: 10 (waarvan 2 wisselduurlopen)
Aantal intervaltrainingen: 6

Komende maand komt de marathontraining ongeveer te einde. Maar niet voor ik eerst een paar keer op het strand heb gelopen om ook daaraan te wennen. Komende zaterdag al loop ik een halve marathon in Vrouwenpolder, de Kustloop. Die gaat 9 kilometer lang over het strand. Hetzelfde strand als waar we tijdens de Kustmarathon ook 7 kilometer overheen gaan.

In de week erna is mijn langste duurloop, die van 35 kilometer. De bedoeling is om die tijdens een gezamenlijke  Kustmarathontraining te doen over het parkoers waarop we op 4 oktober ook starten. Van Zoutelande naar Oostkapelle en weer terug. En daarna ga ik de training rustig aan afbouwen.

Ik ben benieuwd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>