Melk

Heidi schreef op haar blog een paar dagen geleden dat ze na het hardlopen altijd melk drinkt. En dat doe ik dus ook. Of twee glaasjes, als ik erg dorstig ben. Vandaar toch nog een blogje.

MelkHet eerste wat ik doe als ik thuis kom na weer een duurloop of een intervaltraining of wat dan ook met hardlopen is naar de koelkast om melk te pakken. Hoe dat zo is gekomen?

Toen ik in 2012 begon met hardlopen deed ik dat met Start to Run, de eerste versie van Evy Gruyaert uit 2006. Mp3’tjes in je oor en maar gewoon doen wat ze zegt, minuutje lopen, minuutje wandelen. In die serie werd enorm reclame gemaakt om melk te drinken na afloop en dat ben ik gaan doen. Eigenlijk zonder daar verder bij na te denken.

Het beviel me en ik ben ermee doorgegaan. Er is geen ander drankje dat me zo snel zo’n aansterkend gevoel geeft als melk. Bij elke slok die ik neem voel ik me fitter worden en opknappen.

Op zich is dat ook logisch ook. De eiwitten in de melk gaan direct aan de slag om de gepijnigde spieren weer te herstellen en het vet is een welkome aanvulling op de verbrande vetten. Hoewel ik halfvolle melk drink, omdat ik dat lekkerder vind dan volle melk.

Maar goed. Veel melk dus. Dat helpt. Echt.

Een gedachte over “Melk”

  1. Helemaal mee eens. Sowieso vind ik melk het allerlekkerste om te drinken. Maar ik minder wel in de aanloop naar wedstrijden, omdat het ook kan laxeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>