721

Geen maandoverzichtje dit keer, maar een dag voor de marathon vind ik het leuk om jullie te laten zien – en mezelf eigenlijk ook wel een beetje – hoe ver ik nu eigenlijk heb gelopen sinds mijn training gespitst was op de Kustmarathon.

In de eerste week van mei hakte ik de knoop door en besloot ik me in te schrijven voor de Kustmarathon. Dat betekende dat ik een echt trainingsplan moest gaan maken.  Ik deed het in twee delen. Eerst trainde ik op een goed ingedeelde halve marathon, halverwege juni in Amersfoort en op basis daarvan zou de trainingsintensiteit worden opgebouwd.

denboschgeneveUiteindelijk liep ik in totaal 721 kilometer in 5 maanden tijd, van Den Bosch tot het Zwitserse Genève. Talloze lange duurlopen en intervaltrainingen. Een stuk of wat evenementen gelopen van 5 tot 21,1 kilometer lang. Ik trainde over heuvels en maakte kilometers over het strand.

Alleen in juli had ik tegenslag met een blessure, maar sinds augustus kon ik vol door met de training. Ik kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan. Alles om zo goed mogelijk aan de start te komen van de Kustmarathon.

Ik viel door al die kilometers 2,5 kilo af, van 76 naar 73,5. Ik kan me niet herinneren dat ik zo weinig woog en ik denk ik niet dat ik snel nog zo weinig zal wegen. Ik merk aan twee verkoudheidjes in de afgelopen 4 weken dat de training zijn tol eist van mijn weerstand en denk dat tussen de 75 en 76 kilo mijn ideale gewicht is onder normale omstandigheden. Maar tijdens een marathon is een kilootje minder al een hele last minder, gezien je elke stap drie keer je lichaamsgewicht moet dragen. En in 42,195km zet je heel wat stappen.

Desondanks voel ik me fit en sterk. Ik ben enorm gegroeid in de laatste vijf maanden. Die bevestiging kreeg ik ook afgelopen week nog van de masseur, die de afgelopen maanden veel meer kracht in mijn passen is gaan zien.

Ik kan het aan. Ik ben benieuwd morgen. Was het maar alvast zo ver. Ik heb er enorm veel zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>